Geocaching

Geocaching

Mina Geocachingäventyr

Jag har upptäckt att geocaching är en kul aktivitet.

Här är jag (Ronny) i geocachingen: smnollxmx och här är Robbin: BajaMajaN

Så kan man spara på souvenirs, men jag fattar inte riktigt varför, men här är mina i alla fall –  Souvenirs

För många år sedan fick jag höra talas om Geocaching, det lät riktigt spännande, men det tog ett par år tills jag kom igång. Jag registrerade ett konto på www.geocaching.com i november 2006 och sen tog det lite stopp, jag hade ju ingen GPS. I början hade jag en PDA från Qteck med en blåtand gps. Programvaran var Fugawi och gröna kartan. Det var ingen bra lösning så senare skaffade jag mig en bättre begagnad gps från Garmin, det blev en Etrex Legend HCx med gröna kartan. Nu blev allt mycket roligare och jag jagade runt i terrängen här i Tyresö. Tyvärr tappade jag bort GPS:en, så det blev till att köpa en ny och då föll valet på en Garmin Etrex 30 med kartor och det är den jag använder i dag. Jag har skaffat medlemskap på www.geocaching.com för att kunna hantera alla cacher på ett bra sett. Så nu kan jag tanka ner filer som innehåller typ de 500 närmaste cacher eller de cacher som finns nära en tänkt resväg, mm.

I maj 2014 blev jag inbjuden i en Facebook grupp för geocachare i Tyresö, och strax efter kom en inbjudan till grillkväll. Vi hade så skoj ihop och det tog inte lång tid förrän diskussionen om ett gemensamt Event tog fart.

Hela gruppen jobbade för högtryck. Det skulle rekognoseras ett bra område, fixas med GPS positioner, anmälas till reviewer, byggas cacher, rekognosera igen i skogen, träffas i gruppen för planering, bygga cachsidor, snickra ihop en logga, göra bakgrund på cachsidan, mm, mm. I slutet av augusti 2014 gick SOS 14 av stapeln, runt Öringesjön, det blev ett lyckat Event med nära 60st deltagare. Många berömde oss för att det var så fina, välgjorda och temariktiga cacher. Det ända negativa jag hörde, var att terrängen var besvärlig. Tyvärr hade det avverkats en del skog just innan eventet så det var risigt värre på en del håll.  Tanken är nu att vi ska göra ett event varje år framöver.

 

I augusti 2015 var event SOS 15 vid Flaten. Solen sken på oss och vinden blåste hyggligt. Allt tyckte nog att det var en bra eventplats. Nära till buss och parkering, fin grillplats och fin skog och mark att leta gömmor i.

Nu är planeringen i gång för 2016 år event. SOS16 är planerad för att gå av stapeln den  27 augusti. Om tid och lust finns så kommer Teamet att uppdatera hemsidan med mer information fortlöpande Team SOS. Teamet har i år fått 3 nya medlemmar, välkomna.

SOS 16 gick som planerat. Geocahfolket strömmade in till soldat torpet i Tyresö som för dagen badade i fint solljus. Omkring 100 personer kom till eventet. Det fanns många coin och tb att beskåda. Runt brasan och korvgrillningen spreds roliga historier om spännande äventyr. Tänk vad kul denna hobby ändå är. Tack alla som gjorde dagen till vad det blev.

Nu har vi träffats igen för att snacka fortsättning, och tro det eller ej, men planer finns på att det blir ett event i år också. Den 26 augusti mellan kl0900-1330 ska det ske. Årets tema blir ”Spel och dobbel” och vi kommer att vara nära Björkhagen Spel och dobbel! (SOS 17)

26 Augusti 2017 så var det dags för årets event. Solen sken från en nära molnfri himmel och det var nästan vindstilla. Jag har inte koll på hur många vi blev, men en gissning är att det var något över 100st. Inspirationen för att göra gömmor till årets event var från min sida lite dålig, men kompisarna fixade så fina cacher, att helheten blev mycket uppskattad av geocacharna som var där.

Nu får vi se om det blir något SOS 18. Jag tror att chansen är stor för det, bara vi hittar någon lämplig skog, mm.

Nu har vi haft några möten och vi kör ett event i år också. Tyvärr har en i gänget hoppat av, men en ny har kommit till, välkommen Hörnfeldt Tema och eventplats är spikat, jag återkommer med det när det är offentligt släppt på www.geocaching.com

Så i augusti 2018 gick eventet Storbritanien 2018 av stapeln i Rudan, Handen. En jättefin skog tycker vi i gänget. Många fantastiska burkar placerades ut och vi kände oss jättenöjda. Responsen från deltagare lät inte vänta på sig, strålande burkar, fint arrangerat, bra väder, ett perfekt event helt enkelt.

Själv hade jag en gömma som inte riktigt ville som jag, så jag tog en enklare väg då tiden och mekandet inte räckte och monterade en låda från skrotcontainern i stället. Vad händer…… , tror att den fortfarande leder ”favoligan”

Igår kväll hade vi en träff för att snacka igenom årets event. Med den massiva positiva respons vi fått från er deltagare så beslutades det att vi kör även nästa år. Så boka helgen för ett nytt event – SOS 19.

Så var det augusti 2019, i kalendern står det SOS-event. Olympiska spelen SOS 19 gick av stapeln i Ågesta. Solen sken från en klar himmel som den brukar och geocachare från alla håll kom och deltog. I väntan på cachsläpp så serverades sportdryck. Det minglades som aldrig förr och många historier fick nytt liv.

Året 2020 blev inte som vi tänkt. Ett event planerades och område rekognoserades, men så kom Coronan (covid19) och jämnade allt med marken. Alla event i Världen ställdes in och får skjutas på framtiden. Vi får hoppas att intresset finns kvar i vårat SOS gäng att köra sommaren 2021 nästa gång.

2021 Nu den 2 oktober så kör vi eventet Television ( SOS 21 )

Vi träffas vid Tuppstugan för en trevlig dag tillsammans och kör Television ( SOS 21 ) Till dagens datum så har 85 geocachare anmält sig.

Här finns alla cacher som är släppta i samband med ett SOS-event

Här kan du se hur många jag hittat och gömt:

Profile for smnollxmx

Här finns min statistik:

Här har familjen Byström sitt krypin